Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Aug 2014 | 5580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu apa
  • 1 cana si un sfert faina de malai grisat
  • cca 150 gr. branza telemea
  • 6 felii sunca crud uscata
  • 6 felii salam
  • cca 50 gr. branza de vaci afumata de la Pilos
  • cca 50 gr. cascaval ras
  • 1/2 ardei rosu taiat fasii
  • frunze proaspete de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor:

Facem o mamaliguta nu foarte groasa din apa, sare si faina de malai.

Nu trebuie fiarta decat pana se ingroasa usor,pentru ca vom continua gatitul ei in cuptor.

Dupa ce stingem focul la mamaliga, adaugam in ea branza telemea zdrobita, amestecam sa se repartizeze branza in toata mamaliga.

Impartim mamaliga in 12 forme de briose.

Taiem feliile de salam si cele de sunca in jumatate, apoi le infasuram (s-au vrut a fi trandafirasi dar nu prea mi-au reusit ;) ) si le implantam in mijlocul formelor, ajutandu-ne de coada unei lingurite pentru aceasta operatie.

In mijlocul trandafirasilor aszam cate o fasie de ardei rosu.

In jurul trandafirasului presaram branza de vaci afumata.

Dam tava in cuptorulpreincalzit la temperatura de 175 grade pentru 20- 30 minute.

Scoatem tava din cuptor, presaram peste branza afumata niste cascaval ras, mai introducem tava 2-3 minute in cuptorul oprit, cat sa se topeasca cascavalul.

Decoram cu frunze de patrunjel proaspat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu sunca si cascaval